De Vallei van de Authie

         Over een afstand van honderd kilometer heeft de Authie een groene vallei geschapen die het departement Somme van Pas-de-Calais scheidt. De Authie stroomt in het Kanaal, bij Fort Mahon, ongeveer 20 kilometer noord van de baai van de Somme. De Authie heeft 2 bronnen, beide in de Somme, in Coigneux en in Coin. De bron bij Coigneux is geconstrueerd. De panelen die zich dichtbij de lage muren bevinden, die de bron beschermen, verschaffen u informatie over de rivier. Het water van de Authie is van hoge kwaliteit. Het is een ideale rivier voor forel en zalm.
Terwijl de hoge vallei bebost is, biedt de middelste vallei, die wat steiler is, een opeenvolging van struikgewas, kwelder en bebouwbaar land. De lage huizen in de gehuchten zijn overvloedig versierd met bloemen.
Een bezoek aan de tuinen van Valloires Gardens in Argoules, die zich uitstrekken over 8 hectares is een absolute aanrader.
De baai van de Authie is een groot estuarium, tussen Fort-Mahon en Berck, dat wild gebleven is. Een wandelpad, om de omgeving van de duinen te onderzoeken, strekt zich uit tot 1.5 kilometer over de Authie duinen, die het eigendom zijn van de Conservatoire du Littoral (Kustlijn bescherming). Iets verderop biedt de zeemuur die de baai beschermt een fantastisch uitzicht. Door het CPE worden er tochten georganiseerd, te voet, per mountain bike of per kano. Deze tochten stellen u in de gelegenheid om de verschillende landschappen te leren kennen en te genieten van de rijkdom aan flora en fauna.
        


CPIE VAL D'AUTHIE
25, rue Vermaelen
62390 AUXI LE CHATEAU
Tel : +33 (0)3 21 04 05 79 - Fax +33 (0)3 21 03 52 49
E-mail : cpie.authie@club-internet.fr
Website : www.cpie-authie.org
source: htpp://www.somme-tourisme.com